Hlavní » Články » Zažij Dobronice

Zažij Dobronice

Jakožto novopečení a jaksepatří natěšení prváci máme za sebou první (a doufáme, že i poslední) přijímačky na vysokou, ale hlavně první seznámení s naší novou a tou nejlepší fakultou. Při příležitosti tohoto seznámení se naše fakulta rozhodla nám uštědřit ne letmý seznamovací polibek na tvář, nýbrž pořádného hubana v podobě programově nabitých prváckých Dobronic. Chcete vědět, proč byste měli příští rok jet taky? Nebo zjistit, o co jste přišli? Tak rozhodně čtěte dál…

Chcete se naučit či procvičit v zásadách první pomoci? Tak to jsou Dobronice to pravé místo. Naši noví spolužáci se s námi podělili o něco ze svých znalostí, když nás v sérii přednášek a cvičení školili, jak se potýkat s různými typy zranění a jak se zachovat v neočekávaných situacích. Pro důkladné procvičení nově nabytých znalostí a dovedností byla následně přichystána bojovka, která simulovala reálné situace autonehody, či rodinné rvačky.

Chcete si zasportovat? V Dobronicích mají vše, od volejbalu po softbal. Pracovníci z Ústavu tělesné výchovy pro nás měli připraveny přednášky o výuce tělesné výchovy během našeho studia a sportovních kurzech. Všechny volné chvíle pak byly vyplněny sportováním, které završil sportovní turnaj ve florbale a volejbale. Krom toho byl v nabídce např. basketbal, badminton, frisbee, softbal, beachvolejbal. A pro opravdu náročné byl přichystán i pověstný Extreme Rush.

Chcete se dozvědět něco o fakultě, studentech a studiu zde? Spolužáci z vyšších ročníků se opět podělili o své zkušenosti v krátkých, ale výživných přednáškách. Dozvěděli jsme se něco o studentských spolcích Motolák a IFMSA, o kampani #prsakoule, o průběhu prvního ročníku… Navíc zde byla ta pravá příležitost zeptat se na vše, co by snad trápilo naše prvácká srdíčka.

Chcete si prověřit své schopnosti rychle se rozhodovat? I zde mají Dobronice co nabídnout. Jít sportovat, účastnit se kruhového i jiného seznamování, sbírat informace jak přežít prvák, zvládat první pomoc, to vše lze skloubit. Jen rozhodování, jestli jít na přednášku o učících technikách, nebo si radši utrhnout pro sebe hodinku tolik drahocenného spánku, jest obtížné. Ať žije spánkový deficit!

Máte pocit, že váš dosavadní život nebyl zrovna procházka růžovým sadem? Nevěště hlavu, i tu mají Dobronice v nabídce. Snad si pak vzpomenete, že jste v tom sadě taky byli…

V Dobronicích je opravdu všechno. Ti, co už svou šanci na vlastní prvácké Dobronice prošvihli, nechť pověstně věší hlavu. Všem ostatním, které Dobronice teprve čekají bych ráda doporučila, ať ani minutu neváhají, nesedí doma a zažijí Dobronice.

 

Text: Nikola Zálešáková
Foto: Tomáš Jelínek

 

A pro fanynky...