Hlavní » Články » Welcome Day 2016

Welcome Day 2016

Nově příchozímu musí 2. lékařská fakulta připomínat asi něco jako Bradavickou školu čar a kouzel. Je obrovská a učí se tam spousta zvláštně znějících formulí vycházejících z latiny. A stejně jako Bradavice je Motol situován daleko od normálních obydlí (aspoň většiny z nás) a student do něj jede skoro stejně dlouho jako tím krásným červeným expresem. Ačkoliv sama nemocnice jen málo připomíná starý hrad, nedivila bych se, kdybych během studia někde narazila na měnící se schodiště, chodbu plnou duchů a možná dokonce i na trojhlavého psa. Ale na to, jak si nenechat ukousnout hlavu, najít to schodiště, které je správné, a proniknout do tajů Motola a přilehlých ústavů, je tu Welcome Day.

               Musím se přiznat, že v Motole mi dělalo základní problém i najít knihovnu, ve které bych si měla půjčit ta kila Čiháků a dalších různých učebnic. Co teprve pak úkol najít všechny ústavy, které nejsou pohromadě pod jednou střechou, studijní oddělení anebo to nejdůležitější – jídelnu. Všichni jsme byli rádi za příležitost prohlédnout si všechny komplexy, kde se budou konat přednášky, sesbírat všemožné tipy a triky, jak najít všechny vchody i východy, průlezy i průchody a objevit, kam se vlastně máme ten první den dostavit. A to vše pod taktovkou zkušených studentů! A samozřejmě nechyběla ani exkurze přes různá místa, kde se dá sehnat káva a něco dobrého k snědku. Byl to příjemný den s možností si popovídat s někým se starších studentů a krásná příležitost všechno poznat. Musím se ale přiznat, že jídelnu bych v žádném případě nenašla, a že mám stále podezření, že někde existuje tajný podzemní tunel spojující všechny ústavy, o kterém ví jen zasvěcení mazáci, a nechtějí se dělit.

To nejlepší nakonec – aby celý ten den nebyl úmorný a vyčerpávající, zakončili jsme ho návštěvou ve fakultním klubu Dr. Voják. Z toho cestování po Praze přeci jen člověk dostane žízeň. Klub má bezvadnou a přátelskou atmosféru, která se jinde jen tak nenajde a všichni jsme si ho užili. Je tu ještě další věc, proč být za něj rád – a to je Welcome Party, která se tak příhodně koná právě po první přednášce z anatomie. Ale jsem si jistá, že to rozhodně nebude naše poslední návštěva. Na medicíně se k ní totiž vždycky najde důvod.

Text: Klára Přibáňová

Foto: BMV