Hlavní » Články » Pelikáni patří na led, ne do ZOO.

Pelikáni patří na led, ne do ZOO.

Přihrávka. Přihrávka. GÓÓÓÓÓL!!!!

Dámy a pánové, to byl zápas! První samostatné utkání našeho fakultního Motol Pelicans skončilo naprosto dokonalou výhrou. Ale k tomu se dostaneme.

Nutno říci, že naši chlapci měli v hledišti pěknou podporu. Dvojka naprosto s přehledem naplnila celou tribunu, většina lidí na sobě měla napsána povzbuzující hesla jako „2. LF“ a „Pelicans“. Někteří dokonce i v azbuce! Oproti tomu byly tribuny VŠCHT (řekněme po jejich) vcelku vakantní.

A už to začíná! Naši si zpočátku vedli skvěle, po pár minutách byl stav 2:0. Pak dali gól oni. Pak my. Končí první třetina s výsledkem 3:1 pro Pelikány! Nutno vyzdvihnout skvělou práci našeho brankáře – Vojty Müllera.

Konec přestávky, druhá třetina. V desáté minutě vyrovnali chemici na 3:3, ovšem v té samé jsme skórovali i my – 4:3. Chemici ztrácí svoji koordinovanost, krouží po ledě Brownovým pohybem. Dámy a pánové, začíná to být dost napínavé, končí druhá třetina. Motolské publikum fandí, povzbuzuje, řve něco o tom, kdo je nejlepší (Pelicans) a také mate soupeře – například se snaží snížit jejich pozornost klasickým vtipem hádvěesópět!

A teď to rozhodující – poslední třetina. Sakriš, zase vyrovnali, 4:4. Ale copak? Potyčka u brány? A dvě minuty vyloučení po jednom hráči z každého týmu? Bestie! Potyčku popisuje kapitán Pelikánů, Kuba Mlčoch: „Prostě ten útočící hráč se snaží za každou cenu vždycky dorážet puk do brány, dokud si myslí, že to jejich golman nemá pod kontrolou, jenže je to vůči tomu golmanovi vždy docela nebezpečný, když tam strčí tu lapačku, a teďka se to tam kolem něj ještě maže a seká do něj někdo a tak, tak přesně o tohle se snažil Tomáš, ale pak do něj šli asi rovnou tři chemici dost agresivně, 3 na jednoho, tak jsem tam vlítnul taky!“

Ale kluci opět navyšují – 5:4. MOTOL! Mexická vlna! Ještě jeden!!! Hups. Na špatné straně. 5:5. Zbývá pět minut do konce. Pojďte, kluci, to dáte! GÓÓÓL, 6:5 ve 12. minutě. To vypadá naděj…GÓL! Ve 13. minutě naši zvyšují náskok na 7:5! A končíme! Je to naše, publikum jásá.

Ačkoliv celý tým hrál sehraně jak hodinky, nutno alespoň vyjmenovat ty, kteří skórovali – Lukáš Kasala, Miro Predný a Tomáš Verner. Všechna čest.

Motolští vyhrávají svůj první zápas proti VŠCHT s krásným výsledkem 7:5. Kam se hrabe Nagano… to se nedá srovnávat!

Kluci, děkujeme!

 

Text: Adam Lázniča

Foto: Jakub Táborský