Hlavní » Články » Páteční odpočinek v podobě Motolské tančírny

Páteční odpočinek v podobě Motolské tančírny

Kam jinam se jít v pátek večer po škole vyčerpat (resp. vybrečet) než na předplesovou Motolskou tančírnou? Obzvlášť když se fakultní ples blíží doslova rychlostí světla! Přeci jenom je alespoň jednou za rok potřeba trochu oprášit dance moves, které jsme se kdysi tak pilně učili na tanečních. A zároveň trochu odlehčit těm zbylým neuronům, které nezabil poslední test z anatomie.

S těmito cíli jsem vyrazila v pátek 28. února na Smíchov, kde jsme se sešli v poměrně hojném počtu v malinkaté tělocvičně jedné základní školy. Taktovkou nad námi mával Tomáš Jelínek a jeho taneční partnerka Klaudie Angerová. Tito dva perfektně sladění tanečníci vždy předvedli několik lehce vypadajících krůčků na pódiu… a bohužel po nás pak vzápětí také chtěli tyto kroky zopakovat. Z nějakého mně neznámého důvodu se zdánlivě krásně jednoduché pohyby v našich rukou (a nohou) občas proměnily v choreografii zcela odlišnou. Tomáš s Klaudií se ale nevzdali, nešetřili pochvalami a opravdu – ke konci už vypadaly přesuny po parketu ladně a koordinovaně.

Za těch pár hodin (popravdě jsem ve víru tance totálně ztratila přehled o čase) jsme se opravdu řádně zapotili – skotačili jsme v rytmu jivu i samby, něžně nebo vášnivě jsme pluli po parketu, podle toho, zda zrovna hrál waltz či tango. Nakonec zbyl čas i na blues, oblíbený to tanec mnoha zkušených tanečníků.

Myslím, že se nám všem docela kvalitně podařilo alespoň na těch pár hodin vypustit páru (spolu s různorodými znalostmi ať už z histologie, či anatomie, která nám způsobovala laryngospasmy ještě to odpoledne). A hlavně se nám povedlo oprášit základy všech dostupných latinskoamerických i standartních tanců. To vše za asistence Klaudie a Tomáše, kterým tímto patří velké díky za bezva akci.

Myslím, že v pátek v noci jsme všichni odcházeli domů unavení, spokojení a rozhodně příjemně odpočatí.

 

 

Autor: Natálie Mašterová

Fotky: Beáta Gondová