Hlavní » Články » Nový web je tu!

Nový web je tu!

 

Pokud stále nemáte vytvořen účet na Motoláku, vyplňte prosím formulář  zde.

 

Slovo úvodem

Roky slibovaný, měsíce připravovaný a nyní již konečně spuštěný! Přátelé, Motoláci, dovolte, abych Vám představil nový web Motoláku!

Předně se chceme omluvit, že spustit nový web nám trvalo víc než rok… Souběžně s tím ani nefungoval pořádně web starý, takže situace byla opravdu komplikovaná. Nyní však již nový web máme, je plně funkční (dolaďujeme jen poslední drobnosti), a doufáme, že bude sloužit alespoň tak dobře, jako ten starý v době jeho zlaté (funkční) éry! Pokud byste však na webu narazili na nějaký bug, nebo měli připomínky, piště je prosím na adresu web@motolak.org.

Pro zajímavost – minulý web fungoval od roku 2009. Dokud nebude přesunut veškerý obsah ze starého webu, bude stále v provozu a naleznete ho na stránkách stary.motolak.org . 

Pokud jste studentem 2. LF a máme na Vás kontaktní údaje (tj. měli jste vytvořený účet na starých stránkách), Váš účet by měl být již vytvořen s tím, že přihlašovací údaje byly zaslány na Váš e-mail.  

Tento článek Vám přináší pohled na základní možnosti, co nový web nabízí. Předně jsme se snažili o zjednodušení, zlepšení designu a intuitivní orientaci na stránkách. Doufáme, že nový web všechny tyto snahy naplní!

 

Hlavní strana

Na hlavní straně naleznete nejnovější články a blogy, ty nejaktuálnější či nejdůležitější jsou umístěné v překlikávacím poli nahoře. Dole na stránce jsou pak v podobném poli aktuální akce a události. Ty také uvidíte v kalendáři na levé straně obrazovky, den, ve který se něco koná, je zvýrazněn červeně. Samostatnou akci si z něj pak můžete rozkliknout a získat o ní další informace.

 

O nás

V záložce „O nás“ naleznete klasicky základní informace o Motoláku, složení a kontakty na představenstvo a rozšířené představenstvo a Stanovy.

 

Kluby a týmy

V podvýběru této záložky naleznete odkazy na jednotlivé součásti Motoláku. Přes záložku Kluby a týmy se dostanete na souhrn klubů a týmu, přes odkazy zde umístěné pak můžete navštívit stránky jednotlivých součástí. Dále se můžete podívat na stránky Klubu výhod, kde po přihlášení naleznete klasický seznam představení, která díky klubu můžete navštívit za zvýhodněnou cenu.

 

Události a akce

V této záložce naleznete akce, které pro Vás Motolák v nejbližší době připravuje. Po rozkliknutí se kromě data a místa konání zobrazí také pořadatel, popis akce a mapa. Samostatnou stránku má fakultní ples.

 

Články a blogy, Fotogalerie

Při tvorbě webového obsahu vycházíme z klasického rozložení – naleznete zde články (reportáže z akcí, rozhovory aj.) a blogy. Obě tyto komponenty mají vlastní archiv, v němž můžete hledat starší publikace, u obou složek dle klíčového slova, u článků navíc dle data, u blogů dle autora. U některých článků (včetně tohoto) je povoleno psaní komentářů, doporučujeme je psát až po přihlášení, je zde mnohem rychlejší systém ověření, zda nejste robot šířící po serverech reklamy...

Některé články jsou skryté a je možné je zobrazit pouze po přihlášení. Těchto článků však určitě mnoho nebude ;-)

Ve Fotogalerii naleznete fotografie z větších motoláckých akcí. Ty menší mají fotky pouze u článků.

Do archivu článků či blogů se dostanete stisknutím tlačítka nahoře v dané sekci.

 

Pro uchazeče

V záložce „Pro uchazeče“ se nachází jednak často kladené dotazy spojené s přijímačkami a se studiem (FAQ) a diskuzní fórum pro uchazeče.

 

Po přihlášení

Po přihlášení se Vám zobrazí skryté části stránek – jedná se o některé články, stránky Klubu výhod a také studijní materiály.

Když se přihlásíte, nabídne vám lišta nový panel – Pro studenty. Zde se pak můžete dostat do studijních materiálů. Studijní materiály jsou klasicky řazeny dle oboru, ročníků, předmětu a nově také dle typu studijního materiálu. Vkládání materiálu provází schválení někým z členů představenstva. Jednotlivé materiály je možné hodnotit – určitě vám doporučujeme této možnosti využít, umožníte tak svým kolegům poznat, které materiály jsou kvalitní a které zase tak moc ne…

 

-AL-

 

Přidat komentář