Hlavní » Články » Motolská tančírna

Motolská tančírna

Na pátek v předvečer plesu byla připravena Motolská tančírna. Primárním cílem události bylo prověřit elitu národa z naší fakulty, že nevyniká pouze svými sedacími hrboly a skálopevnou trpělivostí při učení, ale také v dovednostech tanečních. Nicméně tento úkol, jež připadl mně osobně, se ukázal být spíše formální a motolští medici opět nezklamali. Tak jak to tedy celé probíhalo?

Událost byla naplánována na poslední možný termín před plesem, byla tedy jeho jakousi generálkou. Prvotní obavy z nízké účasti právě z důvodu bezprostředně následujícího plesu hned druhý den se naštěstí nenaplnily, ba naopak, taneční sál takřka praskal ve švech. Celkem se sešlo celých dvacet tanečních párů z řad studentů různých ročníků všeobecného lékařství i fyzioterapie. Na pořadu večera bylo zopakovat většinu tradičních plesových tanců, aby fakulta mohla být v den plesu na své studenty patřičné hrdá. Došlo jak na standardní, tak latinsko-americké tance, a i přes zběsilé tempo byly během necelých tří hodin zvládnuty základy 8 tanců mezi nimiž nemohl chybět waltz, chacha, jive či quickstep.

Již od prvních krůčků bylo jasné, že většina studentů je kulturně vzdělaná a tanečně velmi zdatná, nebylo tedy třeba z netanečníků tvořit tanečníky, ale spíše z tanečníků profesionály. Ve výsledku věřím, že se to skutečně povedlo, ostatně ti, co v sobotu navštívili ples, mi jistě dají za pravdu. Motolská tančírna a zájem o ni jsou jasným důkazem, že i v dnešní době je o klasický tanec stále zájem a že naše generace je schopna tance i mimo fakultní klub Voják po blíže nespecifikovaném množství iontových nápojů a to je, myslím, pozitivní zjištění. I když vlastně kdo ví, co skutečně tančírně předcházelo. Jak známo, účel světí prostředky, a tak ať už to bylo jakkoliv, my jsme velmi rádi, že se akce vydařila a jistě tak nebyla poslední svého typu.

Text: Tomáš Jelínek

Foto: Kristýna Šonská, Ondřej Hubálek