Hlavní » Články » Motolská míle 2016

Motolská míle 2016

Věda… Jaké podstatné místo zaujímá v životě lidí, odváživších se spojit svůj život s medicínou. Touha po poznání, zvedající brzo ráno z postele, dny naplněné horlivou intelektuální prací ve jménu světlého cíle - rozhodně to přináší velké potěšení. Ale občas to chce pauzu, přestat řešit v hlavě stovky věcí, zavřít oči, zastavit okamžik a vzdát se zajetí vlastních pocitů. 

Takovou skvělou možnost nám, studentům Druhé lékařské, laskavě poskytli během fakultní Vědecké konference 20. dubna 2016.  Motolská míle - skvělá akce, která se už stala tradicí: běh v bílých pláštích areálem naší alma mater. 
Jako skuteční maratonci - dostali jsme závodní čísla, seznámili se s naplánovanou trasou a po slovech „Pozor! Teď!“ se nám prášilo za patami.

Příjemné teplo rozlévající se tělem, svaly naplňující se krví, svoboda a lehkost na duši, žádné starosti, prostě vnímáš své vlastní dýchání, slyšíš tlukot svého srdce, cítíš své tělo, jeho sílu a možnosti, přimhouřiv oči, s úsměvem se díváš na slunéčko a chytáš tento nádherný okamžik. Nepopsatelné požitky.

Radostné výkřiky tě vracejí do reality: kamarádi tě vesele vítají na finiši. Míle překonaná. Jsme šikovní. Drobné osobní vítězství každého z nás. Nejvíc ale na sebe mohou být pyšní hlavní vítězové toho závodu: studentka fyzioterapii Barbora Jíšová v kategorii ženy, student-medik Peter Ďurec v kategorii muži.

 

A celkové výsledky?

Kategorie ženy:

  1. Barbora Jíšová
  2. Eliška Kulhavá
  3. Eva Richterová

Kategorie muži:

  1. Peter Ďurec
  2. Martin Žabka
  3. David Keprta

 

Text: -Anna Voinilovych-