Hlavní » Články » Motolská míle

Motolská míle

Po tříleté pauze se nám do areálu Motola vrátil tradiční běh a součást vědecké konference - takzvaná Motolská míle.

Ve středu 12. října se na 157 závodnic a závodníků sešlo před hlavním vchodem do Fakultní Nemocnice Motol v bílých pláštích, s knihami v rukách a pinzetami v kapsách. Pro procházející pacienty jsme byli bezpochyby poutavou atrakcí, nad kterou se mohli pousmát. Od počátku panovala příjemná nálada, závodníci byli v očekávání startu závodu, který odstartoval sám děkan, profesor Babjuk. Jako první běžely závodnice, následně je vystřídali běžci.

Letošní Motolská míle měla však i jedno ze svých prvenství. Věřím, že to letos bylo poprvé, co se závodu účastnila běžkyně s vymknutým kotníkem (speciálně pro pana profesora Kachlíka - podvrtnuté hlezno). S pomocí vypůjčeného vozíku a přátel z kruhu i tato závodnice mohla dokončit závod.

Co se samotných výsledků týče; v kategorii ženy bylo umístění na prvních třech příčkách následující. S časem 5:50 se na prvním místě umístila Kateřina Stanzelová, následovaná Nikolou Verešovou s časem 6:05 a Anetou Verešovou s časem 6:07. V kategorii muži se na první příčce umístil Marek Strnad s časem 4:44, druhý byl Martin Semerád s časem 4:55 a na místě třetím se umístil Sebastian Kafka. Všem organizátorům i účastníkům patří velké díky, a věřím, že mluvím za mnohé z nás, když řeknu, že je fajn mít Motolskou míli zpět.

 

Filip Hruška

Foto: Matouš Vokatý