Hlavní » Články » Mladí Ladí Jazz 2017

Mladí Ladí Jazz 2017

Mladí Ladí Jazz 2017

Pojďte s Motolákem na festival Mladí Ladí Jazz 2017 a získejte slevu 15% na vstupné.

Kdy: 2. 4. - 30. 4. 2017
Kde: Praha
Co:

Mladí Ladí Jazz je mezinárodní jazzový festival, jenž navazuje na tradici jazzové hudby v českém prostředí a snaží se ji obnovit jako běžnou složku kulturního života české společnosti.

Primárním cílem festivalu je navrátit mladé publikum zpět k jazzové hudbě. Jedním ze základních problémů, proč mladí lidé neposlouchají pravidelně jazz, je cenová politika klubů, které jsou primárně zaměřeny na turistickou klientelu. Cena vstupného i nápojů se pak dalece pohybuje za finančními možnostmi studentů.

Mladí Ladí Jazz též nabourává často existující stereotyp, kdy je jazz vnímán jako příliš složitá hudba, které mladí lidé z větší části nerozumí a je jim vzdálená. Naopak, festival chce tuto hudbu ukázat v celé její pestrosti a kráse.

Oba tyto trendy dle našeho názoru ochuzují pražskou hudební scénu a vedou k tomu, že interpreti ztrácejí kontakt s domácím publikem a zejména právě s mladou generací, což ve výsledku poškozuje i interprety samotné.

Důležitým aspektem projektu je též podpora mladých interpretů, kteří jsou cíleně zařazováni na program festivalu. To jim umožňuje se prezentovat před širokou veřejností a zároveň seznámit české publikum s kvalitní a nápaditou hudbou jakou jazz je, za pomocí jejich inovativního přístupu. Základním stavebním kamenem podpory rozvoje mladých talentů je pak soutěž JazzFruit Mladí Ladí Jazz, jejímž cílem je finančně podpořit nahrání debutového alba vítězi soutěže.

Mladí Ladí Jazz je tedy nejen hudebním festivalem, ale též iniciativou, která má za cíl podporu jazzu v České republice. Snažíme se zapojit co největší spektrum kreativních mladých lidí do tohoto projektu a učinit z Mladí Ladí Jazz snahu bytostně vlastní celé komunitě. Jakoukoli podporu příznivců jazzové hudby či prostých nadšenců pro dobrou věc více než vítáme!

                                                                                                                                                                                                            (převzato z: http://www.mladiladijazz.cz/festival/)

Jak uplatnit slevu:
1. Vyberte si koncert, o který máte zájem na http://www.mladiladijazz.cz/program/

2. U vybraného koncertu klikněte na šedivé okénko s bílým nápisem "VSTUPENKY"

3. Do kolonky Slevový kód vložte: MOTOLAK_JAZZ

4. Zbytek už jistě zvládnete :)

Více informací o festivalu naleznete na stránkách:

www.mladiladijazz.cz
www.facebook.com/mladiladijazz
www.instagram.com/mladiladijazz

Váš Motolák