Hlavní » Články » In Memoriam – únor 2017

In Memoriam – únor 2017

 


Slovo úvodem...

Minulé číslo jsme psali o všudypřítomném sněhu, nyní se situace obrátila - neustále svítí sluníčko a  je vedro! Na druhou stranu začíná být ve vzduchu cítit jarní atmosféra, energie, první test z patologie... Samé krásné věci :D Chcete-li se trochu odreagovat, určitě se můžete zúčastnit některé z motoláckých akcí, které se na březen chystají. Nejprve se ale podívejme zpátky na únor!


O čem jsme psali?

Minulé vydání In Memoriam naleznete zde.

Eva Fürstová - dlouholetá internistka Motoláku, členka Akademického senátu a minulé období i jeho místopředsedkyně, nyní medička, které zbývají poslední státnice. Ondřej Lukáč s ní připravil rozhovor, můžete si jej přečíst zde.

Ondřej Lukáč také připravil další díl svého blogu ze série Medik obecný. Ten dnešní má hororový název: Motolská jídelna. Nalzenete ho zde.

Klub STEMII se opravdu činí. Jednak stále běží Kurz urgentní medicíny pro vyšší ročníky, ale v sobotu 18. 2. 2017 se konal také Zážitkový kurz první pomoci určený hlavně prvákům. Jak to probíhalo se dozvíte v článku Miriam Hvizdošové zde.

V předvečer plesu, tedy 24. 2. 2017, se konal další ročník Motolské tančírny. Článek o ní píše sám taneční mistr, Tomáš Jelínek. Článek dostupný zde.

P.S. Článek o plese přineseme brzy!


Březnová kultura

Ve čtvrtek 9. 3. od 19,00 v Pelouchově posluchárně proběhne první promítání Filmového klubu v tomto semestru. Na pořadu je film Trainspotting. Odkaz na událost a FB akce.

Předběžně si také poznamenejte datum 30. 3., ten den se budou konat další dvě akce - jednak to bude další Filmový klub, ale pro velký úspěch se uskuteční ještě Jarní karaoke party! Bližší info brzy.


To je zatím vše, ovšem tím neříkám, že to jsou jediné akce, které v březnu proběhnou!!! Pro aktuality sledujte stránky Motoláku a jeho Facebookový profil.

Přeji hezký březen, hodně slunce a ať se daří!

-AL-