Hlavní » Články » Karaoke Night vol. 2

Karaoke Night vol. 2

Noc z třicátého na třicátého prvního března byla v kulturně-společenském centru Dr. Voják zasvěcena milovníkům autentického zpěvu. Již podruhé v tomto akademickém roce se zde konala Karaoke Night.

Celý hudební svátek můžeme zpětně charakterizovat několika slovy: Citlivá a vyvážená hudební dramaturgie, vřelé publikum a účelný doprovodný program (nutriční koutek, fan cluby apod.). Ředitel organizačního výboru, laureát soutěže amatérsky zpívajících profesionálních bubeníků a miláček dámské části takzvaného „kotel-located supportu“ Stefano Adorato se nám svěřil: „Opravdovým oříškem bylo skloubit časové možnosti největších hvězd večera. Diváci prostě chtěli vidět na pódiu vedle sebe - a slyšet  (směje se - pozn. red.) svého oblíbeného senátora, předsedu, projekťáka. Jako jo, no. To bylo fakt obtížný. Ale zvládli jsme to. Pro naše diváky všechno!“

Velmi zdařilým dramaturgickým záměrem se ukázalo být zařazení popůlnočního vystoupení souboru Schola Motoliana Pragensis. Toto mladé vokální těleso, mezi jehož členy dominují nadaní studenti prvního ročníku, překvapilo nastudováním několika, dnes již zlidovělých děl. Originální a zároveň nenásilnou formou se mu podařilo provázat dynamickou naléhavost populárních hitů poslední doby s distingovaným, historicky poučeným vokálním projevem, vycházejícím z raně středověkého jednohlasu. Schola Motoliana Pragensis prokázala, že i zdánlivě fádnímu jednohlasému zpěvu lze vtisknout určitou (a místy dokonce i značně neurčitou) míru harmonické bohatosti.

(tmi)

fotografie: Jan Fluger (galerie)