Hlavní » Články » Karaoke Night

Karaoke Night

Vánoce jsou již za dveřmi, ulice oslňují kolemjdoucí svými všudypřítomnými zářivě blikajícími světýlky a z každého amplionu na nás křičí líbivé melodie Vanočních koled, tedy líbivé by snad byly, kdyby je do nás obchodní centra nehustila už od začátku října. Pokud Vás tento komerční duch Vánoc už také trochu zmáhá, určitě jste si nenechali ujít jedinečnou příležitost spravit si náladu pořádnou hudbou a dorazili jste ve čtvrtek na tradiční Karaoke Night do Vojáka.

Karaokeparty se pravidelně teší velké oblibě a ani čtvrteční večer nebyl výjimkou a přilákal nejednoho talentovaného medika. Úvod večera byl především v režii studentů vyšších ročníků, pro které slovo stud již nenabývá hmotného významu a nebáli se tak začít hned pěkně zostra hity 99 Luftballons nebo Pretty Woman, které zazněly konkrétně v podání členů představenstva Motoláku. Netrvalo to však dlouho a i prváci odhodili svůj prvotní ostych a vrhli se do hitovek přímo legendárních. Nemůže být náhodou, že výběr bezprostředně padl na Helenku Vondráčkovou, Elán, Franka Sinatru, Aerosmith či Red Hot Chilli Peppers. Došlo i na ústřední píseň z Pomády, která však ke zklamání poslucháčů a velkému překvapení zpívajících měla český text, což ovšem samozřejmě není nic, s čím by si medik políben rumovou múzou neporadil. I přes mnou již zmiňovanou averzi vůči Vanočním koledám nemohly chybět ani cover verze Wham nebo Mariah Carey a musím přiznat, že po tomto výkonu mají mnozí z nás už také jasno, co jediné by chtěli najít pod stromečkem. Škoda jen, že dopis Ježíškovi jsem už odeslal, tak snad příště.

Úderem půlnoci se fronta plynule začala přesouvat od baru k pultu zvukaře, aneb jak známo pokud jde něco dovnitř, musí také ven, a do té doby čekací list krátký jako sukénka Mariah Carey se stal nekonečným. Poučení pro příště je jasné, stud není na místě a kdo zaváhá, nezpívá. Čtvrteční Karaoke Night tedy rozhodně nezklamala a opět potvrdila, že co medik, to muzikant.

Text: Tomáš Jelínek

Foto: Tereza Pětrošová, Jan Fluger

 

GALERIE