Hlavní » Články » Jak šla kočka s myší rozveselit dětské pacienty

Jak šla kočka s myší rozveselit dětské pacienty

Byla jednou jedna nemocnice v Motolském údolí. Tato veliká nemocnice měla v krásně zrekonstruovaném a barevném křídle spoustu pater, kde ležely děti všech možných věkových kategorií, národností, s maminkami a tatínky i úplně samotné.

A za těmito malými pacienty se minulý čtvrtek vydala kočka s myší, aby jim na chvíli pomohly zapomenout na nemoci a jiné smutky. Zvířátka s sebou přinesla plnou náruč hádanek, hlavolamů, bludišť a křížovek, a k tomu záhadnou barevnou tašku. Přestože se kočka s myší rády navzájem škádlí a posmívají se jedna druhé, když si neví s rébusy rady, rozhodly se, že své každodenní pošťuchování ukončí a všechny hádanky projednou vyluští. Samy by to ale nezvládly, tak poprosily děti, které jim celé odpoledne s nadšením pomáhaly. Přestože bylo ten den venku zamračeno, najednou jako by bylo na odděleních více sluníčka, které vykouzlily úsměvy na tvářích nejen dětských, ale i tvářích rodičů a kolemjdoucích sestřiček i lékařů. A aby měly děti ještě větší radost, vždy jim zvířátka dovolila nahlédnout do kouzelné tašky a vytáhnout si zaslouženou drobnou odměnu za pomoc...

Velké DĚKUJI za pomoc s realizací tohoto příběhu patří Marušce Škvařilové, mojí kočce, a Elišce Rusové, která se ujala role skvělého fotografa :-)

Text: Mariana Stránská