Hlavní » Články » Filmový klub - Čistá duše

Filmový klub - Čistá duše

Čtvrteční večer s Filmovým klubem Motoláku opět přilákal fajnšmekry nejen kinematografie, ale i příjemného studentského prostředí. A to nejen z řad studentů! Tentokrát se nám podařil úlovek přímo z akademické obce UK – naším hostem byl doc. MUDr. PhDr. Kamil Kalina, CSc. Přišel nás zasvětit do praxe psychiatra a přiblížil nám život z pohledu hlavního hrdiny našeho filmu – člověka trpícího schizofrenii.

Čistá duše (A Beautiful Mind - 2001), i přes svůj dokonale ironický překlad, který mě nejdříve mírně vylekal (čistá duše? srsly?... to snad překládal nějaký člen Svědků Jehovových), se ukázal být vynikajícím filmem plným plot twistů a záhadných postav. Neošidili nás ani o akční a komické scény. Ale abych nic nespoiloval, film můžu jedině doporučit!

Vítězem Ceny Pozorného diváka se tentokrát stal Štěpán Cysař! Gratulujeme!

Pokud jsi fanouškem studia dlouho po setmění a s oblibou si po nocích zkoušíš testíky z histologie nebo kreslíš anatomické průřezy, tak ať, ale pro ty, co si chtějí čas od času užít atmosféru kinosálu v kolektivu spolužáků stejně psychicky narušených studiem medicíny, nezbývá nic jiného, než je pozvat na další promítání Filmového klubu, které bude 8. prosince, opět v Pelouchově posluchárně! Na programu bude film Podfu(c)k (Snatch.).

 

Text: Martin Vidlička

Foto: BMV