Hlavní » Články » Cvičení proti učení

Cvičení proti učení

Společně s Asociací studentů fyzioterapie jsme se rozhodli udělat něco pro zdravá záda našich spolužáků a pomoct jim připravit se na nadcházející náročné zkouškové.

Uspořádali jsme workshop s názvem Cvičení proti učení s cílem přednést a prakticky ukázat správnou ergonomii při učení- jak správně sedět, ležet, jak nastavit učebnice, tablety, notebooky apod. Dále jsme chtěli ukázat možnosti protažení a uvolnění bolavých partií zad i ve stísněných podmínkách kolejních pokojů. I proto workshop proběh v prostorách koleje Kajetánka. Vedení workshopu se ujal Jakub Novák ve spolupráci s Klárou Kučerovou. Snažili jsme se, aby měl každý účastník možnost všechno si vyzkoušet pod kontrolou našich lektorů-fyzioterapeutů (tímto děkujeme i Davidu Janouškovi).

Osobně oceňuji, že byl Jakub schopný navázat kontakt s posluchači a na základě mini-anket upravoval program podle specifických problémů a přání přítomných. Někteří naši spolužáci zřejmě podávají během učení neuvěřitelné gymnastické výkony a poradit jim tak nebylo asi úplně jednoduché. Nicméně si troufám tvrdit, že to Jakub skvěle zvládl a většina přítomných byla s jeho radami spokojena.

Na závěr workshopu jsme rozdávali materiály s probíranými cviky. Víme, jak to chodí a tušíme, že za nějaký čas si málokdo vzpomene na přesné provedení cviků a jiné detaily, proto jsme vytvořili plakátky pro osvěžení paměti. Ti z vás, kteří na akci nebyli si je teď můžou stáhnout z přiloženého odkazu (viz níže).

Doufáme, že naše rady pomohou alespoň některým k méně bolestivému učení a přejeme hodně štěstí u zkoušek! :)

text, foto: Adéla Skoumalová