Hlavní » Články » Buddy byl a bude!

Buddy byl a bude!

3. října 2016. Pro většinu studenstva Karlovy univerzity zlověstné datum, neúprosně oznamující, že je opět dohnal začátek dalšího semestru a je na čase usednout do poslucháren, přednáškových místností, laboratoří a dalších děsivých zákoutí univerzitních prostor. Ušetřeni své první přednášky nezůstali ani studenti, kteří na naší fakultě budou trávit následující semestr nebo i celý akademický rok v rámci všem dobře známého Erasmu.

Na ně hned v 10 hodin ráno čekala úvodní prezentace MUDr. Černého, následovaná uvítacím projevem pana děkana. Po zhruba hodince formalit byli zahraniční studenti předáni do rukou nám, svým buddies nebo alespoň těm, kteří se ze svých vlastních přednášek a seminářů uvolnili. My přítomní jsme tak měli tu čestnou povinnost představit naším nově získaným zahraničním přátelům Motolák, možnosti, které nabízí ať už z hlediska sociálního, kulturního či jiného vyžití. A pak hurá na prohlídku areálu Motola, plní odhodlání a entuziasmu, že tentokrát se nikdo neztratí, nezabloudí a na první pokus najdeme jídelnu.

A přesně to se nestalo, a tak opět došlo na známá přirovnání k Bradavicích, pohyblivým schodištím a schovaným komnatám nejvyšší potřeby. Vzhledem k tomu, že nás tlačil čas (a taky jsme se chtěli vyhnout dalším faux pas), vysvětlili jsme v rychlosti systém uzlů hlavní budovy a orientace v ní, rychle jsme ještě zaskočili ke knihovně a nakonec jsme se přesunuli na Plzeňskou, představit Žížalu a Dr. Vojáka. Pak zase zpátky na Motol na jídlo ve zdejší zatoulané jídelně. Posilněn se nakonec poslední zbytek přeživších (čti „těch, co ještě neměli zařízený ISIC a kupon na dopravu“) odebral do centra tyto dvě poslední formality zařídit. Nakonec nezbylo nic jiného, než naše buddies chlácholivě poplácat po zádech a popřát jim hodně štěstí do doby, než se zase všichni sejdeme na dalším společném programu.

 

Text: Petra Hubatková

Foto: SS