Hlavní » Články » 20x20 s haribem a černým kozlem

20x20 s haribem a černým kozlem

Kosti sem, kosti tam. Klouby sem, klouby tam. Svaly sem …

Kdo z vás od učení taky utíká do hor, do lesů, na pláže, pod olivovníky, skákat z letadla, potápět se do Karibiku, surfovat na Kanáry …? Lépe řečeno, kdo z vás taky utíká na profily cestovatelů a z jejich #ohsoinstagramworthyandwanderlustandfreeinstagoandtravelbloggerandilovetravel fotek načerpává energii na další učení? Utěšuje se tím, že až hezky zvládne zápočet, další zápočet, další zápočet, zkouškové a vlastně celý semestr, tak se tam třeba taky podívá? Jste mí lidi.

Akce 20x20 s letošním tématem "odlesky prázdnin" tak byla jasnou volbou na čtvrteční večer.

Čtvrtky nabízejí klasicky nejpočilinější večery, ať už nad pivem s kruhem, na filmovém večeru, s redakcí, nebo prostě jen potěší usínáním s myšlenkou, že další test z anatomie nepřijde dříve jak za týden.

Dnešní večer byl o to pohodovější díky vidině prodlouženého víkendu (ovšemže příjemně stráveného nad lebkou), tedy večer přesně dělaný na vyhlášenou 20x20.

Z Karláku jsme se s Bárou dostaly na Kajetánku s nepatrným zpožděním 45 minut, zapluly do kouta hned vedle občerstvení (náhoda?) a ponořily se do neskutečně příjemné, uvolněné a pěkně vydýchané atmosféry. Konečně. Absolutní vypnutí po náročném týdnu. Prostě jsem tam jen seděla, k černému kozliku přikusovala kyselé haribo, kochala se krásnými kouty světa a bylo mi strašně fajn.

Zvoneček jako kvalitní zbraň na medvědy, nafukovací pana jako vybraná společnost při plavbě, tinnitus jako suvenýr z potápění, notně ztížené podmínky při vykonávání všelijakých činností na rozbouřeném moři, na dvojkole kolem satanistických hradů, romanticky vyhlížející Golanské výšiny … jestli se nechytáte, pak nemůžete vědět, o kolik jste přišli. O hodně. Doteď se mi hlavou ženou útržky podobného rázu a já se jen potutelně usmívám, plna energie čtu si nadšeně o všech kůstkách a kanálcích lebkou procházejících a učení jde zcela samo (haha).

 20x20 se mi zapsala jako akce, na které rozhodně nebudu chybět ani příští rok (a vy byste taky neměli!), a snad už tentokrát stihnu více jak půlku prezentujících.

 

No a teď přede mnou stojí dvě zásadní otázky: Stihnu do příštího roku aspoň půlku z půlky destinací? A hlavně, přidat se do aktivní zálohy? 

 

text: Gabriela Moslerová

foto: Jan Fluger