Hlavní » Články » Welcome Day 2020

Welcome Day 2020

Na zem padají první listy a ve vzduchu je cítit podzim. Je na čase se částečně vrátit do školy. (Tedy alespoň do té doby, než si to plukovník ve výslužbě opět rozmyslí.)

V neděli jsme se sešli v motolském atriu, kde na nás čekali Kája s Ríšou (neříkám, že jsme všichni byli dochvilní, ahoj Majdo) a vydali jsme se vzhůru nemocničnímu bludišti a nekonečnému množství spletitých uliček. Během okružní prohlídky mnozí z nás konečně zjistili, kde má své sídlo paní Hubáčková, které stejně nikdo neřekne jinak než Hedvika, nostalgicky zavzpomínali, kde jsme to vlastně psali přijímačky a taky se dozvěděli o obchůdku s plášti, který se podle všeho otevírá jako chamber of secrets. Naše trasa dále pokračovala směr ÚVI, prostě do knihovny, odkud vede velmi interesantní bahnitá cesta přes díru v plotě až k autobusu. Devět z deseti mediček ji nedoporučuje, pokud máte šatičky… může vám jít vidět všelicos. Autobusem jsme dojeli k nám již známé Žluté žížale, která je hlavní hvězdou instagramu při úspěšně složené zkoušce (z histologie či anatomie, vlastně při jakékoli). V areálu jsme si mohli tematicky zakoupit memorixy (no nekup to, když si je berou všichni), zapsat se do Motoláku či IFMSA nebo ukrást fakultní propisku.

Následovala debata, zda se vydat za ostatními kruhy na Ladronku nebo separovaně odejít do hospody. Vyhrála hospoda. Tak příště Ríšo. V Einsteinovi nás poctil svou návštěvou samotný prezident IFMSA a několik dalších starších studentů. Děkujeme.

Zlatý hřeb večera nastal při hraní oblíbené motolácké hry „čepice“, kterou nejspíš nevyhrajete, pokud moc nemusíte pivo, ale ani když je tak pozdě, že vás vyhodí z hospody a musíte čepici dohrát na čerstvém vzduchu.  Aspoň ale máte kam zvracet, vzhledem k tomu, že je vedle kašna.

Po ukončení tohoto pestrého dne jsme měli pouze pár hodin na regeneraci a s chutí a vervou jsme se vrhli do nového semestru.

 

*Pozn. red.: Většina akce se konala na tom nejčerstvějším vzduchu Prahy 5, kruhy vycházely z Motola s časovými rozestupy a kontakt mezi kruhy byl značně omezen. Pokud by se o něj někdo přeci jen bláhově pokusil, byl by na místě zastřelen či pokárán (dle nálady a aktuální epidemiologické situace). Naštěstí jsme žádný z těchto prostředků využít nemuseli a všichni účastníci tak Welcome Day ve zdraví přežili!

 

autor: Karolína Mizunová