Hlavní » Články » Welcome Day 2019

Welcome Day 2019

Autobusem přecpaným ostatními prváky jsem dorazil na uvítací den naší fakulty. Vlastně jsem ani nemusel nikam chodit, než jsem se nadál, dav ryčících studentů mě s sebou strhnul a já se ocitl před fakultou, kde jsem v davu začal rozpoznávat mnohé tváře (někdy spíše těla) z Dobronic. Opět jsem se ani nehnul a už kolem mě bylo několik lidí z mého kruhu a mohli jsme se třemi staršími studentkami vyrazit na cestu po škole. Díky bohu, že s námi tyto studentky byly, protože nemám ponětí, jak bychom se z tohoto labyrintu chodeb a průchodů dostali. Pochybuju, že by mi pomohla Ariadnina nit, či Pobertův plánek, nebo jakákoliv jiná mapa. Šipky s písmeny, jež se prohánějí po zdejších chodbách mě dokážou dovést leda tak do jídelny a plán budovy na mě působil spíše jako test daltonismu. Fascinovaly mě studentky, když nám popisovaly různé zkratky, které nám usnadní cestu po fakultě ve chvíli, kdy jsem ani netušil, v jakém se nacházím podlaží.

Po několika kilometrech nachozených po chodbách budovy jsme se dostali ven na světlo areálu fakultní nemocnice. Byla nám představena knihovna a díra v plotě na prolézání. Tato díra mi utkvěla v paměti asi nejvíc, myslím, že se mi ještě bude hodit.

Přeplněným autobusem jsme popojeli jednu zastávku abychom si mohli mimo jiné prohlédnout nový anatomický ústav, o kterém ale nikdo nic neví, protože tam ještě nikdy nikdo nebyl. Tato záhada tedy čeká na naše odhalení. Naše exkurze skončila v Dr. Vojákovi, kde už se stála řádná fronta na pití. Před hospodou se kupilo stále více studentů a já jsem zde potkal i zbytek svého kruhu, se kterým jsem mohl sdílet své převážně pozitivní pocity z prostor fakulty. V poklidném stylu se ztrácel celý tento den, jenž nás měl uvést do studia na fakultě. Tak uvidíme, jaké to bude.

 

autor: Matěj Balík