Hlavní » Články » Ve čtvrtek byla v Motole Casablanca!

Ve čtvrtek byla v Motole Casablanca!

Po prosluněných prázdninách jistě skýtajících nezanedbatelné množství volného času, který bylo možno použít pro intenzivní filmové samostudium, přišel konečně mnohými očekávaný večer pětadvacátého října. A s ním nepřišel zákon, ale devátá sezóna filmového klubu! Pojďme se ohlédnout za jejím prvním dílem…

Na úvod nám Bára představila několik snímků, které stojí za to zkouknout, když úplně vygumovaní přijdete po zkoušce domů a chcete se prostě podívat na ňákej film. Zimní zkouškové nám dá určitě plno příležitostí tyto tipy ocenit. Pak si vzal slovo Ota a představil nám Casablancu. Myslím, že pokud ji někdo viděl a nelíbila se mu, mohlo to skoro určitě být tím, že si předem něco nenačetl o podrobnostech natáčení. Casablanca je plná symboliky, kterou si člověk může vychutnávat celý film – od lesku v Ilsiných očích po zpola zatemnělou tvář Rickovu. Všechny tyto detaily skvěle zapadají do příběhu odehrávajícího se v Maroku, přes které se davy lidí snaží dostat z nacisty okupované Evropy do rajské Ameriky. Takový děj je jako stvořený pro spoustu zápletek vedlejších postav, a co teprve těch hlavních!

Pro shrnutí, první letošní filmáč se i přes drobné technické problémy počítačového rázu vydařil a už se můžeme těšit na další skvělý čtvrteční večer v Žížale :) Děkujeme!

Eliška Waclavová

Fotky:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10210937499388144&set=pcb.207607...
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1630930447012923&set=gm.11395688...