Hlavní » Články » Tančírna aneb probuzení studentovo

Tančírna aneb probuzení studentovo

Probuzení dvojnásob! Protože ještě odpoledne jsem se topila v lymfatickém systému a nemohla se nadechnout. A najednou jsem se objevila v tělocvičně před dvaceti sedmi páry, které měly také chuť provětrat své zahlcené hlavy a trochu prohnat své ztuhlé nohy. Tedy, upřímně, zpátky do reality se mi vracet nechtělo.

Všechno začalo takřka kdysi, kdy mi napsal Tomáš Jelínek, jestli bych s ním nechtlěla projet standardní a latinsko-americké kroky v Motolské tančírně. Proč ne! Vlastně hrozně moc ráda! A tak se všechno začalo dávat do kupy. Hned po přidání příspěvku na facebook se začaly hrnout dotazy, jak moc vážné je to s tím dress-codem, jestli nevadí, když nebudu mít partnera a podobně. To bylo, myslím, první probuzení.

Druhé probuzení bylo spíše vysvobození a nastalo právě dneska, před několika málo hodinami. Pozvolna jsme se dostávali do rytmu waltzu, zavlnili se v sambě, zamotali se v quickstepu (hlavně ve spině), rozvášnili se v tangu, převedli polku na takový český jive... a pořádně se zapotili a unavili, což dokazuje fakt, že před předposledním tancem večera – bluesem, trvalo všem pěknou chvíli, než se zase dostali na parket.

Ale jak se říká: Těžko na cvičišti, lehko na bojišti. Teď už pro vás nebude takový problém poznat tanec a hlavně si ho zatančit a užít. Tak na plese zlomte vaz!

P.S. Třetí probuzení nastane přesně příští sobotu, tak nezaspěte!

autor: Michaela Dvořáková
foto: Tomáš Jelínek