Hlavní » Články » Proskákej se medicínou no.1

Proskákej se medicínou no.1

-------FOR ENGLISH SCROLL DOWN--------

V minulém týdnu proběhla první akce ze série „Proskákej se medicínou“ zaměřená na odreagování se od studia a zlepšení umění skoků na trampolínách. 16 nadšených mediků zdolalo prostory Freestyle Kolbenky ve všech směrech.

I přes nabitý školní týden, kdy se drtivá většina 1. ročníku učila na první větší test ze svalů a další ročníky jistě také neměly volno od učiva, se našla skupinka nadšenců, kteří vzali trampolínové centrum útokem.

Ihned po převlečení do sportovního outfitu padly základní informace od organizátora Jana Sychravy, po kterých následovalo už jen 60 minut super zábavy. Prvních 15 minut probíhalo volné skákání, ať už jak na trampolínách, tak i do měkkého foam pitu. Dobrovolníkům byly potom vysvětleny základy salt a flipů na trampolínách, následované samostatným tréninkem.

Kromě trampolínové sekce, si účastníci mohli vyzkoušet indoor skiing nebo snowboarding spolu se skokem v nafukovacím kruhu z jednoho ze dvou skokanských můstků. Měkké molitanové kostky zaručovaly bezpečnost při všech pokusech. Díky včasné rezervaci, jsme v poslední půlhodině měli arénu zcela pro sebe, takže nevznikaly žádné fronty a panovala tak pouze naše motolská přátelská atmosféra.

Z ohlasů si myslím, že se akce povedla a v blízké době se těším na další podobné události, případně další kolo „Proskákej se medicínou“. Velký dík všem zúčastněným.

 

 

During the last week, Motolák throw a first of its series of events „Proskákej se medicínou“. Even though the 1. year had its first bigger exam from anatomy and I’m pretty sure the rest of the school didn’t have a free week either; 16 medical students came to jump „throughout the studies“.

After the introduction and basic safety instruction examination, we spent more than 60 minutes jumping; we could learn some flips and tricks on the trampoline when falling into the foam pits and even try the indoor skiing and snowboarding. A friendly atmosphere was taking place the whole time.

Whole group also found the event very good, so because of the positive feedback, we are hoping to do a second round soon. Big thanks to all attendants.

 

text a fotografie: Honza Sychrava