Hlavní » Články » Předvánoční bazárek 2017

Předvánoční bazárek 2017

Již 8. Předvánoční bazárek je za námi. Akce konající se každoročně v prvních dnech adventu letos provoněla a rozezněla prostor před nově zrekonstruovanou Velkou posluchárnou ve Fakultní nemocnici Motol ve středu 6. prosince.

 Studenti 2. lékařské fakulty, pod vedením Danici Gemeľové, šéfky Dobrovolnického klubu, jenž je jedním ze spousty klubů spadajících pod studentský spolek Motolák, jako každý rok připravili akci, kde se, za pomoci sponzorů, ale i vlastními silami, snažili získat co největší obnos peněz, který byl posléze darován Centru následné péče ve Fakultní nemocnici Motol. Letos se podařilo překonat loňský výdělek a nastřádat pro CNP krásných 16 348 korun.

Pracovití studenti předem pekli domácí dobroty od vynikajících brownies, přes krásně zdobené vánoční perníčky až k jednohubkám a slaným štrůdlům. Již tradičně se podávala skvělá čerstvě mletá káva, kterou daroval sponzor Doubleshot. Kdo kávu nerad, sypané čaje různých druhů či domácí bezová a citronová limonáda rozhodně byly plnohodnotnou náhradou a k čerstvým horkým vaflím s marmeládou či čokoládou, na které se chvílemi až stály fronty, se hodily stejně skvěle. 
 

Vedle dobrot byla na výběr spousta zajímavých maličkostí. Studenty ručně malované plátěné tašky šly letos na dračku, a to mnohdy i z toho důvodu, aby se do nich rovnou daly uložit zakoupené knížky, jež se nashromáždily formou sbírky mezi studenty, fakultní ponožky darované jako jeden ze sponzorských darů 2. lékařkou fakultou, pytlíčky již zmiňované čerstvě pražené kávy z Doubleshotu, drobné šperky či snad výhry z tomboly. Tombola byla k mání každému, kdo nakoupil nad 50,- a výhry v ní byly opravdu lákavé – poukazy na fyzioterapii, lístky do rozličných divadel (Divadlo v Dlouhé, Divadlo pod Palmovkou, A studio Rubín, Studio Ypsilon), balíčky a poukázky od MotolCafe, občerstvení Achillea a také poukázky přímo od Motoláku ať už s celoročním vstupem na studentské akce či poukázkou na dva lístky na fakultní ples.
 

Kromě všeho zmiňovaného také bazárek přinesl nádech Vánoc mezi nemocniční stěny koledami z reproduktorů a úsměvy milých studentů obsluhujících u stolů s vánočními ubrusy. Úsměvy všem na chviličku ztuhly, když elektronické přístroje na chvíli přetížily obvody, a tak se na horké pochutiny muselo čekat o trochu déle, ale za pomoci motolských opravářů bylo brzy všechno v naprostém pořádku a mohla se zase rozdávat radost jak studentům mezi přednáškami či v pauzách na odděleních, tak i mnoha návštěvníkům přímo z personálu nemocnice, kteří už Bazárek v těchto dnech každoročně vyhlíží.

Doufáme, že si všichni přítomní užili Předvánoční bazárek stejně jako my a ti, kteří ho promeškali, si to už příští rok ujít nenechají. A teď už se jen těšit na Vánoce!

Ještě jednou chceme moc poděkovat letošním sponzorům kterými byly: http://www.doubleshot.cz, http://www.davona.cz, Divadlo pod Palmovkou, A studio Rubín, Studio Ypsilon, Divadlo v Dlouhé, Achillea, MotolCafe, Studentský spolek Motolák, 2. lékařská fakulta.

 

autor: Marie Bartoníčková
foto: Jan Fluger