Hlavní » Články » Peli-Cannes viděno od popcornu

Peli-Cannes viděno od popcornu

Ve čtvrtek 13.4. se na půdě naší fakulty konal 1. ročník fakultního filmového festivalu Peli-Cannes. Na programu byly nejen oceňované filmy známých tvůrců, ale i krátké snímky, které vytvořili studenti FAMU. V plánu bylo také na konci večera vybrat nejlepší studentský snímek na základě hlasování diváků.

Všemu předcházely dlouhé přípravy, na kterých se podílelo mnoho lidí, kteří chtěli, aby si studenti i doktoři mohli na chvilku odpočinout od starostí s popcornem v ruce - a já jsem byla jednou z nich. Do výroby filmových sálů jsme se pustili, jakmile v posluchárnách skončila výuka. Zalepili jsme bílé tabule, spustili projektory, připravili první várky popcornu. A pak už zbývalo jen jediné – diváci.

Během zahájení na vše dohlížel náš Pelikán, kterého můžete vidět téměř všude na fotkách. Je to totiž hvězda fakulty a paparazzi nejsou nikdy daleko. Nicméně v připraveném fotokoutku na návštěvníky čekalo mnoho rekvizit, a tak si nejen Pelikán odnášel vzpomínky v podobě fotek. A my od popcornu věříme, že to byly vzpomínky nejen kulturní a fotografické, ale také chuťové díky našemu s láskou dělanému popcornu.

No a co mělo nakonec největší ohlas?

Veliký úspěch sklidil film Velryba. Přišlo na něj nejvíce lidí a po skončení odcházeli opravdu nadšení. I my jsme tento nával pocítili. Před začátkem tohoto snímku jsme ani nestíhali dodělávat popcorn, všechen nám totiž mizel pod rukama.

Bohužel takových chvil, kdy by se lidé hrnuli a kukuřice nestačila pukat, mnoho nebylo. Chtěla bych vás tu tedy trochu nalákat. Přijďte si příště také odpočinout! Čeká vás nekonečný proud lahodného popocornu, fotokoutek vybízející k tvorbě vzpomínek, nejlepší kinosály ve městě a samozřejmě parádní výběr toho nejlepšího, co světový film nabízí. Nenechte si tuto jedinečnou akci ujít.

Budeme se na vás těšit!

Kateřina Kolčová 

Foto: Matouš Vokatý