Hlavní » Články » Opravdu neoficiální zápisky ze 14. členské schůze Motoláku

Opravdu neoficiální zápisky ze 14. členské schůze Motoláku

Rok se s rokem sešel, schody do žížaly opět pokryly kaštany a spadané listí, a pelikáni všech ročníků se sletěli do Pelouchovy posluchárny, aby si již po 14. vyslechli, co je nového (i starého) v Motoláku a jeho početných divizích.

Hned na začátek se do vůně chlebíčků zdvihla vlna radosti, když byl u příležitosti ocenění vedení spolku uveden na světlo světa nový motolský plecháček. Nálada však ani nadále neupadla a tleskalo se všeříkajícím slidům jednotlivých sekcí. Hlavně potom kolektivní snaze celého Motoláku, která vyústila ve skvělé znovuobnovení fakultního dění po temném, a hlavně tichém období covidu!

A tak se rokovalo, přednášelo, tleskalo a smálo. Mikiny byly obviněny z loňské neshody návrhu a reality rozpočtu, řadový student se mohl potěšit myšlenkou na obnovení slev do divadel a nejenom prezentujícím se jiskřilo v očích při připomínce různých projektů, klubů a akcí, na které se můžeme (téměř) týden co týden těšit. Předseda poté na závěr představování poeticky popsal svoji pracovní náplň a ze spousty bodíků rozdaných přes celý rok se vyklubalo vítězství kapitána Motol Pelicans jako nejaktivnějšího člena Motoláku – Šimon Tabačko tak převzal vítězný plecháček za aktivitu v Motoláku, aby následně svůj titul potvrdil a dovedl večer v Edenu k vítězství v zápase i celý svůj tým – gratulujeme!

Proběhly také intenzivní volby vedoucích figur Motoláku, které ale byly především intenzivně jednohlasné - většina pozic zůstala ve spolehlivých a postcovidovými léty ošlehaných rukách Františky Sedlecké, Klaudie Angerové, Ondřeje Ferry a Matyáše Uvíry. K výpravě se však přidal nový hospodář - a to Štěpán Chytrý.

Po pár hodinách veselého rokování jsem se tak mohli v tento podzimní středeční večer odebrat do peřin, spokojeni s tím, že i na další rok je Motolák na správné cestě, že fakultní pelikán už je po zimně-covidovém spánku zase v plné síle a že nás tudíž čeká rok plný zážitků a dobrodružství!

Natálie Mašterová

Foto: Matouš Vokatý