Hlavní » Články » Den, kdy medici vypustili svou vnitřní zvěř aneb Motolácká Megapárty

Den, kdy medici vypustili svou vnitřní zvěř aneb Motolácká Megapárty

Jen pojďte, pojďte všichni dál a uvidíte věci nevídané, neslýchané a nečekané! Věci, ze kterých se vám roztočí svět pod nohama. Věci, které dočista změní váš pohled na svět. Je tu přehlídka příšerek, průvod podivínů, plejáda pozoruhodností - je tu Cirkus Motolák!

A že to taky podívaná byla. Hned za dveřmi do klubu PM se řadila pěkná hromádka divností. A co teprve u vchodu, kde vás přivítala panda, lev a … šapitó? Někdo by se mohl ptát, co za podivnou sebranku si to dneska vyšlo ven. 

“Ale ne, to jsou jenom medici”, mávne někdo z obsluhy.

No ano, medici!

Jestli si někdo myslí, že náplní medika je jenom sedět nad knihou a od stolu se hnout pouze, když dojde káva, tak se hodně mýlí. Asi totiž ještě nebyl na Motolácké megapárty.

Přišel totiž čas, kdy i ti nejpilnější z nás vylezou ze svých pomyslných děr a dorazí do světel klubových reflektorů. A tentokrát byl čas vypustit to vnitřní zvíře, co v každém medikovi jistě dřímá. Protože kdo dorazil letos na Motoláckou, ocitl se v cirkusu!

Už poněkolikáté se ukázalo, že to nikdo neumí roztočit tak jako medici. Protože jak ve dne pilně studujeme, tak po nocích stejně pilně umíme rozjet zábavu! Kolem se to hemžilo rozličnými maskami, po klubu pobíhala roztodivná zvěř (ať už v maskách nebo bez) a tančilo se až do rána. Šíří se zvěsti, že k nám dokonce zavítala návštěva až z dalekého Trimedu! Je vidět, že párty u nás na fakultě je vyhlášená ve všech koutech Prahy.

A kdo zinscenoval tento večer divokého řádění? Nebyl to nikdo jiný, než vedoucí kulturního klubu Motoláku, Tomáš Jelínek (toho večera za pandu). Pan principál byl tak hodný, že nám k megapárty poskytl krátký komentář: 

"To, že večer bude divoký jsme věděli, přeci jen všichni víme, že divé zvěři klece nesvědčí, až takový cirkus po jejich vypuštění ale překvapil i nás. Kraba osaměle popíjejícího Jaggermeister ve svém stanu, ošahávající se mimy či lvici smilnící se zebrou budu dostávat z hlavy ještě hodně dlouho. Nutno dodat snad jen to, že za jakékoliv prapodivné křížence narozené devět měsíců od tohoto večera nebere cirkus žádnou zodpovědnost, rád je ale zas za rok přivítá v našem panoptiku."

Tomášovi děkujeme za vřelá slova. Snad se za těch devět měsíců žádné mimí mimi neobjeví.

Teď už jenom pár čísel na závěr:

Motolácké megapárty se letos účastnilo 280 kusů divé zvěře (z toho 31 mimů), která vypila 220 skleniček ginu s tonicem, 273 Jaggermaisterů a vsadíme se, že mnoho litrů dalšího alkoholu.

Věříme, že na takovou akci jenom tak nikdo nezapomene. I když je pravda, že některým se to povedlo i do druhého dne. Ani ti ale nemusí zoufat - další Motolácká Megapárty tu totiž bude určitě co nevidět! 

A my už se na ten další rok moc těšíme. 

Text: Klára Přibáňová

Foto: Jan Fluger