Hlavní » Články » Dáme ples? Jistě!

Dáme ples? Jistě!

Zkouškové se nám pomalu chýlí ke svému dlouho očekávanému konci a jak zpívá Karel Plíhal v jedné ze svých písní: "Po dlouhé nemoci zas obrovská chuť k jídlu!" Nevím jak vy, ale já jsem také chytil onu mediky obávanou zkouškovou chřipku typu III. semestru. Jest prý velice nakažlivá, studenty postihuje zpravidla plošně s největší hustotou nemocných v Národní Technické Knihovně. Závažnost nemoci se liší jedinec od jedince, nicméně všeobecně je doporučováno podpořit organismus pravidelným přísunem čerstvých informací z tlustých knih, klidem na židli a přísunem kávy či zeleného čaje podle aktuální potřeby (doporučuje se však minimálně třikrát denně). Prognóza je naštěstí optimistická, každým dnem dochází k vyléčení dalších a dalších studentů, a ti se teď netrpělivě ošívají a rozhlíží se kolem sebe, kde by se tak mohli nejlépe zrehabilitovat. A právě pro všechny takové připravuje Motolák již tradiční Ples 2. lékařské fakulty! Neboť jak praví mesiáš motoláckého učení Viktor: Lazare, vstaň a tanči!

 

Již v sobotu 10. března bude v Národním domě na Vinohradech veselo. Tak veselo tu jistě bylo naposledy před téměř sto lety při oslavách založení samostatného Československého státu. A pak možná ještě loni při příležitosti našeho minulého plesu... A na co se vlastně můžete těšit? Seznam je vskutku dlouhý! Materiálně zaměřené jistě potěší štědrá tombola, múzické typy zase jistě nenechají vlažnými kapely B.N.Band, J!Scream, Crewtones a Harmcore Jazz Band. A kdo by i tak měl pocit, že hudební produkce není dostačující, může se chopit svého nástroje nebo erárního klavíru a zahrát si a zazpívat ve společenském sále! S postupujícím večerem hudební otěže převezme DJ Forrest Pine a vyždíme z vás poslední zbytky taneční energie, které vám ještě zůstanou.

 

Hezké, hezké...říkáte si, ale kde si můžu koupit lístek? A za kolik? Tak tedy... Prodej lístků bude probíhat na pokladně děkanátu 2. LF od 7. 2. do 8. 3. a to v úředních hodinách (bacha na to, víme své...). Kdo to má blíž na Vinohrady než do Motola (ať srdcem či vzdáleností), může si lístky zakoupit také od 7. 2. do 7. 3. na pokladně Národního domu na Vinohradech. Lístky na stání a do Raisova sálu jsou po 290 korunách, pro fajnšmekry se nabízí také Majakovského sál za 350 korun. Pokud se vám i tyto víceméně lidové pražské ceny zdají být mnoho peněz, nezoufejte! Členové Motoláku mají na vstupné 50 Kč slevu (po předložení karty ISIC na pokladně děkanátu)! A to prostě chceš.

 

Přijďte, přijeďte, přileťte, bude to super. Všude spousta muziky, jídla, pití, kamarádů, významného zdravení se s vyučujícími, u kterých už máte zkoušku (a doufání, že se vás na něco z onoho dávno zapomenutého učiva nezeptají), a také nesmělé pozdravy profesorů, u kterých vás zkouška ještě čeká. Vždyť to znáte. Takže 10. března pěkně do gala a hurá na Vinohrady!

 

odkaz na fb událost: https://www.facebook.com/events/312064629280942/

autor: Richard Boček