Hlavní » Články » Alou plesat!

Alou plesat!

Třešnička na dortu sezóny prošoupaných střevíců a bolavých chodidel už po nás za dveřmi pokukuje klíčovou dírkou. Druhá březnová sobota zve na každoroční dorovnání kulturního manka vyšeptalých mediků, přijímajících každou příležitost k narušení studijního stereotypu. 

Že medici nejsou během semestru léčeni pouze dr. Vojákem, ale dokonce kulturní povznesení ve víru podpatků a motýlků rádi vyhledávají, jen dokazuje schopnost medika obecného sebepoškozovat se rozličnými způsoby. 

Vábnými cenami praskající tombola svádí k hazardu, několik sálů více či méně aktivně tepajících a zalidněných dává prostor zpustošit svá chodidla první hodiny plesu, a zbylé hodiny už jen neladně pokulhávat, příležitosti přišlápnout šaty vážené profesorce jsou na každém rohu, panující veselí přispěje k prohlubování spánkového deficitu a především – udržování hladinky je celovečerně podporováno stejně vřele jako ve starém dobrém Vojákovi. Ti s ostřejšími lokty se mohou těšit na vystoupení Prdlých kostí, jež se jako každoročně blejsknou v nejlepším tanečním světle. Ti méně průbojní se budou moci těšit alespoň pohledem na zapocené zátylky svých spoluplesatelů. 

Proplouvat večerem budeme pod taktovkou hudebního doprovodu, o který se letos postarají Lucky Band, Dj Steyer, Prague Rhythm Kings, Take me Places, Funky Spankers, a svou troškou do mlýna přispějí i samotní pedagogové a studenti.   

Nuže, 9.3. je den, kdy vám všední šeď rozsvítí světla Národního domu na Vinohradech, tak save the date a alou plesat! 

 

autor: Gabriela Moslerová