Hlavní » Články » 20x20 - Za hranice bez hranic!

20x20 - Za hranice bez hranic!

Ve čtvrtek 11. listopadu se uskutečnila skvělá akce 20×20 – Za hranice bez hranic! Svůj comeback zažila po dvou dlouhých covidových letech a rozhodně jsem nebyla jediná, kdo se těšil, až zase uslyší o různých exotických místech bez nutnosti zažít noční můru v podobě balení kufrů.

Místo kajetánské televizní místnosti jsme se letos potkali v Pivní Jistotě a účast byla valná. Když jsme překonali počáteční technické problémy a konečně se všichni spokojeně usadili s pivem ke stolům, mohlo se začít cestovat.

Nyní následují poznatky z jednotlivých zemí. Nebudu lhát, mírnou opilost jsem pociťovala již při příchodu a s postupujícím večerem se můj stav spíše zhoršoval, proto za pravdivost neručím a pořadí je čistě náhodné. 

V Gruzii prý mají dobré víno a MHD nevozí turisty. V Mexiku neumí anglicky a Terce s Lukášem namíchali hnusný drink. Honza a Raduš šli k islandské sopce čtyřikrát a všichni účastníci výletu měli žluté bundy. V jedné prezentaci jsme byli i ve Francii, ale z toho bohužel žádný poznatek nemám. V ugandské dětské nemocnici měli kostýmový den a vyhlašují tam zaměstnance měsíce. Vojta vůbec nestíhal časový limit fotek z Polska. Když jedete na Madeiru, najděte si auto dřív, než tam přijedete. V Egyptě je vedro a Linda našla nejlepší placený fotokoutek v pyramidě. V Srbsku je malé Česko a povozí vás na traktoru. V Portugalsku je krásný národní park, ale my tam nesmíme. Honza byl kromě Islandu i v Keni a má hezké fotky zvířátek. A nakonec Richard a jeho dětská radost z kytiček v Pyrenejích.

Po prezentacích následovala volná zábava. Půllitry se doplňovaly, navazovala se stará i nová přátelství, domlouvalo se, kdo napíše článek pro Motolák, však to znáte. Bohužel i Pivní Jistota zavírá a navíc došlo občerstvení. Takže zase za rok.

 

PS: Kdybych věděla, že prezentující budou mít pivo zdarma, tak ty kufry snad i sbalím. Tak příště.

 

 

text: Lea Petlíková

fotografie: Péťa Kovařčíková, Lucie Reynoldsová

(více fotek najdete ve fotogalerii Motoláku)