Hlavní » Články » 20x20 Co bylo, bylo. Chceš vědět, co zbylo?

20x20 Co bylo, bylo. Chceš vědět, co zbylo?

Pokaždé, když se připravuje 20x20, vymýšlí se originální název aktuálního ročníku a stejně tomu bylo i letos. Snad ještě nikdy to nemělo valný význam a letos se název dokonce nevešel ani na plakát, tak jsem se rozhodla, že když už jsem si s vymýšlením názvu lámala hlavu, využiju ho aspoň tady do článku!

Takže – Co bylo?

Sedmnáct fantastických prezentujících se zážitky z dvanácti krásných a zajímavých krajin. A jelikož jsme se chtěli držet současné situace, která u nás vládne, přiklonili jsme se velkou většinou ke státům východním. Nejvíce zážitků se nám dostalo z Asie, kde jsme zprostředkovaně navštívili Čínu, Japonsko, Indii, Nepál a krásné ostrovy Jihovýchodní Asie. Při zpáteční cestě jsme to vzali přes Bejrút a projeli si Gumbalkán (Kdo neviděl, neuvěří a kdo viděl, záviděl!). No a jak se říká – všude dobře, doma nejlíp, tak jsme se zastavili na chvíli i v zemi rodné a prošli si hřebeny našich hor. Z českých vrcholků jsme dohlédli až na norské fjordy a odtamtud zas na přírodní krásy Azorských ostrovů. A nakonec, na zahřátí, Afrika turistická – Tunis i Afrika dobrodružná – Tanzanie i s výstupem na Kilimandžáro!

 A co zbylo?

No z občerstvení nic, to je jasňačka (ještě jednou díky holkám za pomoc)! Zato v hlavách prezentujících i diváků určitě zůstalo spoustu myšlenek a nápadů na cesty příští. Na mojí nástěnce pak jeden výtisk letošního opravdu povedeného plakátu sestaveného z originálních ručně malovaných obrázků (za něj taky znovu díky, byl nejlepší). A hlavně na každém jednom obličeji úsměv a na duši i těle pohlazení letního tepla na večerní chladnou cestu dom.

Díky moc všem zúčastněným a příště zas!

autor: Maruška Bartoníčková
foto: Jan Fluger