Hlavní » Články » 11. Welcome Party nevynecháš a užívat si jí budeš

11. Welcome Party nevynecháš a užívat si jí budeš

Jen těžko si lze představit lepší uvítání nového akademického roku než večerní dýchánek s kapkou etanolu. Když k tomu ještě přidáte silný zážitek z první hodiny anatomie, je, myslím, docela jasné, že nejeden z nás prváků už velmi netrpělivě vyhlížel Welcome Party, jakožto ideální příležitost pro umlčení obav z nadcházejícího semestru.

Kdo však čekal pasivní posezení, byl velmi rychle vyveden z omylu. Tužení kolektivu totiž není nikdy dost. „Šup, běžíme a aby vám nebyla zima, tak si dáme trochu aerobiku!“ poskakoval kolem Ríša, než nás vyslal na první stanoviště v rámci kruhové bojovky. Přepokládali jsme, že nastane podobné ničení komfortní zóny jako v Dobronicích a světe div se, nemýlili jsme se. Všichni si určitě dovedete zhruba představit, co se dělo, a tak se přesunu rovnou do okamžiku, kdy jsme s lehce pochroumaným zevnějškem i důstojností za zvuku nesmrtelných hudebních skvostů jako Queen nebo ABBA poskakovali na parketu a byli zvědaví, kdo si odnese první místo. Na zlatou příčku se nakonec probojoval 7. kruh.

Půlnoc už se blížila a nás čekal takřka popelkovský moment – měli jsme být pasovaní na pravé nefalšované mediky. Po odříkání posvátného desatera jsme se zblízka seznámili s femurem a dostali injekci čehosi (fuj). Každý pak už pokračoval individuálně – buď do postele, a nebo o pár hodin později rovnou na histologii.
 

 

autor: Jitka Řehořová
foto: Jan Fluger